mandag 24. mars 2008

Søndag på Coney Island



Alma trodde hun skulle få være inne hele dagen og lese, men neida, vi skulle på tur. Og turen gikk til Coney Island, stedet der New Yorkere har solt seg og snurret i karuseller i over 100 år. Området ble for et par år siden solgt til et firma som vil rive deler av den eksisterende fornøyelsesparken og bygge nye hoteller og slikt, så vi følte det hastet med å komme seg dit for å føle på den opprinnelige Coney Island-følelsen.



Området består av en langlang strand, masse boder med pølser og øl og slikt og fornøyelsesparken Astroland og New York Aquarium.



Høydepunktet for meg var selvsagt den verdensberømte berg-og-dalbanen Cyclone som har stått der den står siden 1927.



Og den ser virkelig uskyldig ut på avstand, men jøjje meg så bratt og skummel. Alma og Andreas satt og så på mens jeg hylte av skrekkblandet fryd. Fantastiske saker, bare se:



Vi vurderte også veldig å se Sideshowet på Coney Island, men fant ut at det kanskje ikke var tingen å ta med Alma på det. Men håper å få dratt tilbake og sett det en annen dag. I stedet gikk vi opp i 2. etasje i samme bygning for å se Coney Island-museet. Det var en rar samling ting fra gamledager og rare folk i billettluka(tipper de hørte til sideshowet..).

Dagens oppfordring: Kom deg på Coney island før det er for sent!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fikk ikke sett side show jeg heller, men Coney Island ruler.