mandag 3. mars 2008

WTC og Financial District

På søndag fikk Andreas bestemme helt selv hvor vi skulle på tur, og valget falt på Ground Zero og Financial District. Vi har akkurat sett Wall Street på video, og da passet det jo bra med et besøk i Gordon Gekkos miljø.

Ground Zero var et stort hull i bakken som er i ferd med å tettes igjen med nye bygninger. Et stort amerikansk flagg og mange nysgjerrige turister var vel nesten det enesten som minnet om at det skjedde noe der i 2001. Det er vanskelig å forestille seg hvor høye tårnene var og ikke minst hvor høy den nye bygningen skal bli.

Ferden gikk videre mot Wall Street. Der er det nokså stille på en søndag, men vi fikk i hvert fall sett NYSE(New York Stock Exchange og en feiende flott statue av George Washington. Litt dårlig research fra vår side gjorde at vi ikke fant den kjente oksen som befinner seg i nærheten av Wall Street.



Turen ble avsluttet med vindusshopping på Broadway og kaffe og kake på Starbucks. Vi ville gjerne finne noe annet enn Starbucks, men de har visst monopol på kaffeservering her i by'n. Men hvert besøk på Starbucks får i hvert fall fram teoriene våre om hvordan de har blitt så store og hvordan de har klart å kvitte seg med all konkurranse. Noen som vet svaret?

2 kommentarer:

Lise Viken sa...

Fordi de har så innmari gode lissom-kaffer der at jeg må ha en hver gang jeg kommer til utlandet?

Lise Viken sa...

Eller er det rett og slett dette: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2292859.ece