lørdag 5. april 2008

Kunst og muzak

I og med at Tonje er over gjennomsnittlig kunstinteressert, tok jeg henne med på besøk til Anki for å titte på bilder og se hvordan New York-kunstnere jobber. Så vi kastet Alma i bæreselen og tok G-train til Long Island City igjen. Etter litt kaker og te fikk vi se Ankis bilder og høre historiene bak.



Men det var ikke bare Ankis bilder som gjorde inntrykk, det gjorde også huset hun holder til i. Grafittiartister fra hele verden får sette sitt preg på bygget etter avtale, så Tonje fikk tatt massevis av nye bilder til grafittialbumet sitt på fjesboka.

Vi fikk også invitasjon til åpningen av Diana Schmertz' nye separatutstilling, så vi tok turen opp til Washington Heights for å leke med New Yorkske kunstnere. Schmertz(for et fantastisk navn på en kunstner. Og ja, det er hennes egentlige navn) maler hender og føtter og nærbilder av kropp som grenser til det abstrakte. Og vi likte det vi så.





Etter utstillingen skulle vi se Absolute Body Control i Williamsburg. Vel framme ved konsertlokalet fant vi ut at det var tre oppvarmingsband og at ABC var det siste bandet som skulle spille. Så Tonje og jeg fant oss en trivelig bar å vente på før vi dro tilbake og fikk med oss andre oppvarmingsband. Tredje orket vi ikke se. Og da klokken nærmet seg halv to og det bare sto 5-6 personer ved en synth på scenen og klødde seg i hodet, ga vi opp å se ABC. Men det var en fin kveld allikevel.

I dag dro alle sammen en tur på MoMA og en spasertur i Central Park i det utrolig deilige vårværet. Her koser Alma seg på kafeen på MoMA.

2 kommentarer:

flashdancepants sa...

Apropos utstiilingen nevnt overfor: Eksjem kjoppskontjoll (eller hva var det igjen? :))

ida sa...

Total kroppskontroll! Med Frxta-l'er!